Vacatures bij de voetbal

Vacatures bij de voetbal

St. George voetbal zoekt nog een aantal vrijwilligers

De leefbaarheid en de levendigheid in het dorp wordt door vele verenigingen en evenementen op een goed peil gehouden. En dat kan alleen maar met de inzet van vrijwilligers. Daar zijn er veel van in Spierdijk en daar mogen we met zijn allen trots op zijn. Maar daar moeten we ook zuinig op zijn en ervoor waken dat niet al het werk op de schouders komt van diezelfde vrijwilligers…

Daarom zouden wij graag drie vrijwilligersrollen onder de aandacht willen brengen van een ieder die misschien nog geen vrijwilligersrol heeft en denkt: “Dat is leuk om te doen, samen met anderen, qua hoeveelheid tijd valt dat best mee en ik wil zo nu en dan best wel eens een uurtje of 2 voor inzetten.

Hieronder beschrijven we kort 3 leuke en niet al te intensieve vrijwilligersrollen.

Terreindienst medewerker zaterdag
De zaterdag begint rond 9.00 uur met het openen van de poort en de deuren van de kantine en kleedkamers. Je zet het indelingsbord van de kleedkamerindeling buiten neer, je zet de cornervlaggen op het veld en afhankelijk van het programma zet je de pupillendoelen neer.  Je ontvangt de uitspelende teams, die vaak niet weten waar welke kleedkamer is, dus die wijs je even de weg. De limonade voor in de rust van de wedstrijden wordt van te voren klaargezet en de begeleiding van de desbetreffende teams ontvangen een kopje koffie in de rust. Voor de scheidsrechter is er één consumptiebon die bij de sleutels in de brievenbus liggen. Na afloop van de wedstrijden loop je even door de kleedkamers en controleer je samen met de teams de doucheruimte. Als alle wedstrijden zijn gespeeld en de spullen weer zijn binnengehaald, kan alles weer op slot en zit de ochtend erop. Meestal ben je rond 11.45 uur weer klaar met de werkzaamheden. Al met al ben je voor en na de wedstrijden bezig, tussendoor is er een tijd voor een praatje en een lekker bakkie. Je bent 1x in de 5 weken aan de beurt, dus op jaarbasis gaat het om 8 zaterdagen in een seizoen.

Terreindienst medewerker zondag
De zondag begint rond 9.00 uur met het openen van de poort en de deuren van de kantine en kleedkamers. Bij de thuiswedstrijden van het 1e mogen alle vlaggen bij de ballenvanger (aan de kant van de parkeerplaats) in de top. Verder de cornervlaggen klaarzetten op de velden en het indelingsbord buiten neerzetten. Je ontvangt de uitspelende teams, die vaak niet weten waar welke kleedkamer is. In de rust doen we op de zondagen thee, voor de begeleiding is er koffie in de rust. Verder is er voor de scheidsrechter één consumptiebon die je bij de sleutels krijgt. In overleg met het thuisspelende team van de middagwedstrijden, laat je hen de cornervlaggen opruimen en de kleedkamers netjes achterlaten. Meestal ben je rond 13.00 uur weer klaar met de werkzaamheden. Al met al ben je voor en na de wedstrijden bezig, tussendoor is er een tijd voor een praatje en een lekker bakkie. Je bent 1x in de 5 weken aan de beurt, dus op jaarbasis gaat het om 8 zondagen in een seizoen.

Scheidsrechter voor de zaterdag en zondag
Binnen onze vereniging zijn wij op zoek naar scheidsrechters op de zaterdag. Als je in de ochtend aan de beurt bent, is het vaak om 10.00 uur. Dit gaat om wedstrijden op het kleine veld voor de JO11 (jongens onder 11 jaar). Verder speelt de JO13 ook om 10.00 uur thuis in de ochtend op het grote veld. Om 13.30 uur speelt de JO15 zijn thuiswedstrijden in de middag. Jeugdwedstrijden fluiten is een leuke uitdaging voor iedereen, je bent vaak meer ‘begeleider van het spel’ om alles vlot te laten verlopen. De gretigheid en beleving van de jeugd is een pracht om te zien.

Binnen onze vereniging zijn wij op zoek naar scheidsrechters op de zondag. De mogelijkheden aan fluiters op zondag is zeer beperkt binnen onze vereniging. Nu hebben wij al de luxe dat Leo Vlaar uit Obdam bij ons fluit, maar die is ook wel eens verhinderd. Het komt nu ook wel eens voor dat teams hun eigen wedstrijden moeten fluiten, maar dit is uiteindelijk niet ideaal. Op zondag voetballen de veteranen en de JO17 om 10.00 uur thuis. Het 2e en 3e spelen om 11.30 uur hun thuiswedstrijden. Wij zijn dringend op zoek naar versterkingen om de zondagen in te vullen. Als we meerdere scheidsrechters hebben, hoeft niet elke scheidsrechter niet elk weekend te fluiten…

We hopen dat er een leuke rol voor u (of uw partner, buurman of vriendin) bij zit en ons zo nu en dan wilt helpen met een rol binnen de vereniging. Kunt u een of meerdere keren niet? Geen probleem. U kunt uw dienst ruilen met een andere vrijwilliger of aangeven bij het bestuur.

Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met Pascal Klaver (o.a. scheidsrechterszaken), telefoon 06-13240221 of Ronald Groot (secretaris) 06-24981492. Bij voorbaat dank!